mandag den 21. februar 2011

Hjemmelavede flødeboller




I går prøvede jeg for første gang at lave flødeboller, og det blev en stor succes. nemt var det også, så hvorfor ikke prøve?




Opskrift
1 rulle marcipan
300 g sukker
1 dl vand
150 g æggehvide
250 g chokolade

Bunde
1 rulle macipan skæres i tynde skriver og bages ved 180 grader i 5 minutter.

Fyld
Æggehviderne piskes let.

Sukker og vand koges et par minutter til det er gyldent i kanten (121 grader)

Sukker massen hældes direkte fra blusset i æggemassen og der piskes med en elpisker ved middel hastighed i ca 15 min. Massen skal være helt stiv.

Æggemassen hældes i en plasticpose, og der klippes et lille hul i hjørnet. Sprøjt æggemassen ud på bundene. Bag flødebollerne ca. 5 minved 180 grader (de skal være faste i overfladen).

Flødebollerne afkøles og overtrækkes med smeltet chokolade og pyntes som man har lyst.

God fornøjelse!




3 kommentarer:

  1. Lækkert... Tak for kommentar hos mig!:o)

    SvarSlet
  2. Mums, ser jätte gott ut!
    Kul att se dig tillbaka igen och så fin du gjort din nya blogg!
    Kram

    SvarSlet
  3. Åååååh...ser vansinnigt gott ut!!! :D

    SvarSlet

Jaaah, tak fordi du skriver en kommentar!